sobota 1. júna 2013

Knihobraní #1 - Kniha, kterou nedám ani za milion

Projekt u VeEee

Kniha, kterou nedám ani za milion
1. června - 2. června
Vyberte jednu knihu ze svého aktuálního stavu knihovničky, kterou za nic na světě nedáte, i kdyby bylo potřeba zbavit se všech knih. Nemusí to být proto, že je vaše oblíbená, ale třeba vám jí věnoval někdo blízký, nebo je s podpisem, apod.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Fuh, myslím si, že je naozaj ťažké vybrať si len jednu knihu, ktorú by ste nedali ani za svet preč. Našťastie ja som s tým moc problém nemala lebo už som mala od začiatku jasno, ktorá to bude. Pre mňa je to jednoznačne Hostiteľ! :) Prečo som si vybrala práve túto? Hostiteľ si toho naozaj veľa preskákal, mám ho už od roku 2009, teda od vtedy ako ho vydali a za ten čas bol naozaj veľa krát čítaný a používaný. Prečítala som ho dokopy 6x, čo môže byť pre niekoho málo, ale pre mňa je to dosť. Niektoré knihy len prečítam, ale nemám z nich žiaden taký hlbší zážitok. Chápete.  Pri Hostiteľovi sa vo mne striedali jednotlivé emócie len taký fukot a stalo sa mi, že pri nejednej pasáži mi vyhŕkla slza z oka :) Čo sa týka filmového spracovania, ktoré malo premiéru tento rok, tak som vôbec nebola sklamaná. Určite doporučujem zhliadnutie filmu :) 

20 komentárov:

  1. Ja som videla zatiaľ len film a ten bol naozaj super, hlavne tí sexy chlapci tam 8D
    Chystám sa aj na knihu...raz 8D Každý odporúča, ale pre mňa je na tento "skúškový čas v škole" hrubá, takže snáď cez leto sa k nej dostanem 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani nevrav, tí boli vážne sexy :3 Jared a Ian :3 Musíš si ju prečítať :D Veru, nech je tu už leto :)

      Odstrániť
  2. Áááá Hostitel, dokonalá kniha!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S Hostiteľom nemôžem nesúhlasiť. Je to dokonalá kniha. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Na Čsfd.cz film zahrabali pod čiernu zem a na miestečko posledného odpočinku tohto filmu určite nakadil pelikán, ktorý patril kritikom. Je pravda, že na Čsfd. cz majú ľudia často dosť zvláštne predstavy o dobrých filmoch.
    Ale radšej by som skúsila tú knihu, no čím viac o nej počujem tým viac ju chcem dostať preč z mysle. Chápeš, priveľa rečí o nej. Ale aj tak je na zozname toho, čo by sa mi mohlo páčiť. Ten zoznam sa volá "CHCEM" a faktom je, že to jednoducho chcem, nie pre nejakú svetabornú príčinu a ani tak veľmi ako niektoré iné knihy posednou dobou (napr. Seduktor, Veľký Gatsby) ale chcem. Uznávam dokonca, že by to mohlo stáť za to, i keď Meyerová mi štyri roky pije krv tými trblietavými bytosťami, ktorým hovorí upíry. Veď dobre ale už ma štve. Je všade.
    A napriek tomu Hostiteľ vyzerá viac než dobre. :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Z Čsfd.cz nech sa dajú vypchať :D Na tvojom mieste by som si najprv prečítala knihu a potom film, ale za seba hovorím, že film bol vážne super :) Ani nevrav, nepochopím ako to mohlo tak dlho letieť :D Ale Hostiteľ je úplne niečo iné, a 100x lepšie ako Twilight :D Určite doporučujem :)

      Odstrániť
    2. Tí filmový "kritici" nečítajú väčšinou knižnú predlohu, na čom to stojí a padá. Ich chyba a film vyzeral, aspoň podľa ukážok dobre. :D Raz sa k tomu dostanem, kedy presne to neviem ani ja sama. Ale na tvoje odporúčanie dám.
      Twilight ma straší od debilnej štvrtej triedy. Čo je viac než neznesiteľné. Najmä keď uvážim, že som stále nevidela celý film a ani nečítala dve stránky z ktorejkoľvek z tých kníh. Možno preto ma to tak prenasleduje ale ja sa nedám. Hostiteľ je lepší, už od pohľadu. :D

      Odstrániť
  5. Amen. :D Hostitel je proste dokonala kniha, vlastne o ni s jistotou muzu rict, ze je ma nejoblibenejsi. Nicmene jsem si zatim cetla jenom 4x, ale chystam se na rereading a jednou to cislo chci rozhodne zaokrouhlit. :D A ten film... Tesila jsem se na neho cele 4 dlouhe roky a nejenom, ze jsem nebyla zklamana (toho jsem se bala strasne moc, jeste kdyz jsem videla, koho obsadili do roli, nejdriv mi vubec nikdo nesedel, ale nakonec se ukazalo, ze to byl vyber skvely), ale ten film si dokonce neskutecne zamilovala! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne súhlasím :D Kniha či film, oboje je rovnako dokonalé :D Saroise Ronan mi zo začiatku strašne nesedela ako Melanie, ale potom som si na ňu nejak začala zvykať a bolo to fajn :) Na druhej strane Jareda som si takto predstavovala a Iana tiež, len ešte trochu stavanejšieho :D Aj ja si ju plánujem ešte určite zo pár krát prečítať, zatiaľ som teda na tej šestke, ale chcela by som dôjsť aspoň do desiatky :D

      Odstrániť
    2. Přesně! Saroise mi neseděla ani trochu, prostě jsem si představovala někoho úplně jiného, ale musí se nechat, že to nakonec zahrála opravdu skvěle! :) A s Jaredem jsem neměla žádný problém, to je pravda (akorát ho jako postavu nesnáším, jenomže nesnášet někoho, koho hraje Max Irons, prostě vůbec nejde :D) a Ian byl docela zklamaní, když jsem se dozvěděla, kdo ho hraje. Ale stejně jako s Mel, zahraný to bylo skvěle a já nemám co vytknout. :)

      Odstrániť
    3. Max Irons :3 Pri ňom som sa nemohla ani sústrediť na film lebo hneď ako som ho videla, tak som slintala nad tým, aký je dokonalý :3 Len jediné, čo ma tak celkom štvalo na filme bolo, že vynechali niektoré super scény z knihy ako napr. keď mala Mel zlomenú nohu a hrali futbal, to by som aj rada pozrela, že akoby to vyzeralo :D

      Odstrániť
    4. Celkově mi tam ten fotbal trochu chyběl, trochu dost :D (ne, že bych byla nějaký velký fotbalový fanda... :D ) Ale hodně mi tam chyběly nějaké postavy. Třeba Walter, anebo Sunny. :)

      Odstrániť
    5. Presne, o ten futbal ani nešlo, ale páčili sa mi tie scény, ktoré vznikli, hlavne keď medzi sebou súperili Jared s Ianom :D Hej to je pravda, ten koniec už potom odflákli a niektorým postavám neprenechali skoro žiadne miesto v deji. Ja som bola sklamaná hlavne u Kyla, keďže v knihe z neho urobili bad boya a tu ani moc spomínaný nebol, len vtedy keď skoro spadol v tej jaskyni pri pokuse zabiť Wandu :D

      Odstrániť
    6. To je právě to, že si myslím, že ani moc lidí nezaregistrovali, že tam nějaký Kyle vůbec je. Prostě si myslí, že je to nějaký magor, co se rozhodl Wandu zabít. Ale některé ty postavy, ty mi chyběly opravdu hodně. :) Ale ono celkově to "hřiště" mi přišlo strašně zajímavé jako ta místnost... Prostě v podzemí něco takových rozměrů, aby se tam člověk mohl i proběhnout. :)

      Odstrániť
    7. Však práve, ale to by musel mať film min. štyri hodiny, aby sa mohli viacej povenovať jednotlivým postavám :) Inak, konečne nejaký človek, s ktorým si dokážem takto pokecať o knihe a zároveň o filme :) Vážne sa dobre s tebou píše ;)

      Odstrániť
    8. Čtyři hodiny... a komu by to vadilo? :D Na jednu stranu nechápu, proč se snaží kde co rozdělovat na dvě části (např. Stmívání, tuším, že i poslední díl Hunger games...), ale tuhle knihu o nějakých 500 stránkách, kdy by se ten děj dal docela dobře rozdělit, to neudělají? Naštvali mě. :D A ještě něco! Strašně mi tam chyběli scény z toho, co vyprávěla Wanda. Jsem se strašně těšila třeba na Medvědy a ono prd... :/ :D Přesně, konečně někdo, s kým si o tom můžu pokecat. :)

      Odstrániť
  6. Hostitel je skvělá kniha. Měla jsem ji zatím pouze z knihovny, ale chtěla bych mít tuto úžasnou, báječnou knihu konečně ve své knihovničce :) A film? Nechápu hodnocení na csfd, protože já jsem byla opravdu hodně spokojená. Dějové linky se drželi celkem dosti ( něco vynechali, ale to už k filmům patří) a plánuji se na něj brzy podívat znovu. Takže s Tebou naprosto souhlasím =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite si ju musíš zaobstarať :) Ako som už spomínala, Čsfd nech sa dá vypchať :D Ich názor na vôbec nezaujíma a myslím si, že často ani nie je objektívny a veľa veci len zbytočne dramatizujú :D Presne ako hovoríš, film sa im podaril a snažili sa držať deja, aj keď mi tam niektoré scény z knihy dosť chýbali, ale nedá sa na to moc sťažovať :) Jednoducho, bol skvelý! :)

      Odstrániť
  7. Hostitel...nemám slov.Ta kniha je úžasná.Když jsem ji dočetla byla jsem zaskočena tím,že už je konec.Strašně moc jsem si knihu oblíbila.Bohužel mě štve,že mám doma filmovou obálku. :/

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý váš komentár :) Veľmi si to cením :)