nedeľa 9. júna 2013

Knižné novinky: Jún 2013

Máme tu jún a s ním prichádzajú aj knihy, ktoré majú tento mesiac vyjsť. Poďme sa na ne pozrieť.

Od vydavateľstva FRAGMENT vychádza: 

SLZY ANJELA - Franziska Gehmová
Popis/anotácia: Existuje iba deň. Minulá noc neexistuje.
Na drevenom ostrovčeku pre plavcov uprostred jazera našli dobodané dievča. Nikto netuší, kto mohol šestnásťročnej Flore tak ublížiť. Polícia objaví kopu stôp, no žiadna z nich nevedie k páchateľovi. Nozaj si Flora z noci, keď bola napadnutá nič nepamätá? Alebo snáď mlčí úmyselne?

Vychádza: 12.6.2013
Poznámka: Z tejto edície si nemám v pláne kupovať už žiadny diel. Včera som z nej napísala recenziu na Čierny sneh, tak si poprípade prečítajte.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Od vydavateľstva  IKAR  vychádza: 

UKRYTÁ - P.C. Castová & Kristin Castová
Popis/anotácia: Ukrytá je desiatym pokračovaním série Škola noci. Zoey konečne dosiahla, čo chcela: Neferetina pravá tvár je odhalená a Najvyššia rada už nie je na jej strane. Lenže zradná veľkňažka sa nevzdáva, stále robí všetko možné aj nemožné, aby v upírskom svete vyvolala chaos. Najprv stajne Školy noci spustoší záhadný požiar a vzápätí sa Neferet usiluje prehĺbiť nedôveru ľudí voči upírom. Školu noci ohrozuje aj vnútorný chaos a nedôvera, preto sa Zoeina skupinka musí ešte väčšmi zomknúť. Ukáže sa však, že to nie je také jednoduché. Dvojčatá sa už skoro ani nerozprávajú a bývalý nepriateľ Kalona sa stal bojovníkom Školy noci. Možno mu veriť? Komu vlastne možno veriť? Zoey má pocit, že ju opúšťa zdravý rozum. Naozaj sa stane to, čo videla cez jasnovidecký kameň? Je možné, aby sa jej Heath vrátil v inej podobe? Preto ju Aurox tak priťahuje, hoci vie, aký je nebezpečný? Má počúvnuť svoje inštinkty, alebo tým všetkých ohrozí? Môže vôbec jej prihoretý kŕdeľ zastaviť šírenie zla?

Vychádza: 30.6.2013
Poznámka: Nemám v pláne ani prečítať, ani kúpiť. Raz možno, keď budú v zľave :D

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Od vydavateľstva SLOVART vychádza:

DNI PREDÁTOROV - Alex Scarrow
Popis/anotácia: Liam O'Connor mal zomrieť pri lodnej havárii v roku 1912. Maddy Carterová mala zomrieť pri leteckom nešťastí v roku 2010. Sal Vikramová mala zomrieť pri požiari v roku 2026. Dostali však druhú šancu. Pracujú pre Spoločnosť, o ktorej existencii nikto nevie. Majú jedinú úlohu: ochrániť dejiny, ako ich poznáme, a zneškodniť každého, kto sa pokúsi ich zmeniť. Keď Maddy omylom otvorí časový portál na mieste a v čase, kedy nemala, Liama to vrhne späť v čase o neuveriteľných 65 miliónov rokov, priamo doprostred lovísk doteraz neobjavených predátorov. Dokáže sa Liam spojiť s Maddy a Sal, skôr než ho usmrtia nebezpečné dinosaury a než spôsobí taký posun v dejinách, ktorý zničí našu realitu?

Vychádza: 24.6.2013
Poznámka: Teším sa! Určite mám v pláne prečítať.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

MECHANICKÝ PRINC - Cassandra Clare

Popis/anotácia: V magickom viktoriánskom Londýne našla Tessa útočisko u Tieňolovcov iba nakrátko. S pomocou príťažlivého samotára Willa a oddaného Jema totiž zisťuje, že Magistrova vojna proti Tieňolovcom je veľmi osobná. Viní ich za dávnu tragédiu, ktorá mu zničila život. Ak chcú odhaliť tajomstvá minulosti, musia preskúmať hmlistý kraj Yorkshire, hrôzostrašné sídlo plné nevypovedaných tajomstiev, špinavé uličky Londýna aj zakliatu plesovú sálu, kde sa Tessa dozvie strašidelnú pravdu o svojom pôvode. Keď sa napokon stretnú s mechanickým démonom, ktorý nesie varovanie pre Willa, uvedomia si, že Magister vie o každom ich kroku a niekto ich zradil.
Hľadanie Magistra a pravdy privádza trojicu do nebezpečenstva a Tessa zisťuje, že láska a lži dokážu otráviť aj to najčistejšie srdce. A jedna otázka stále visí vo vzduchu: Dozvie sa Tessa, kto vlastne je a aká je jej úloha?

Vychádza: 28.6.2013
Poznámka: Určite si prečítam. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za každý váš komentár :) Veľmi si to cením :)